Vesztegetéssel vádolják Bige Lászlót

Bige László az Index szerkesztőségéhez eljuttatott közleményben reagált erre, szerinte a vád nevetséges és megalapozatlan, egy összefüggő támadás folyik ellene.

A támadások mögött egyértelműen Csányi Sándort véli. Szerinte a Bige Holding ellen meglehetősen ellentmondásosak voltak a régebbi, hatósági atrocitások. A levélben ír a szolnoki vegyiüzem, a NZrt Trade Kft elleni, valamint a Nitrogén Zrt két vezetőjével szembeni indokolatlan fellépésekről.

Beszámol arról, hogy Csányi Sándor korábbi alkalmazottja a Nitrogén Zrt legutóbbi nemzetközi kötvénykibocsátását akarta meghiúsítani elég átlátszó módon, úgy hogy bankokat, ügyvédi irodákat keresett fel, akiknek olyan ügyekről számolt be, amiről még a Bige Holding sem tudott. Célját nem érte el, a külföldi reakció hitetlenkedés volt a támadás alacsony színvonala miatt.

A legújabb ügy szerint magát Bige Lászlót vádolják vesztegetéssel. Szerinte ez nonszensz és a hatóságoknak nem tűnik fel, „elfelejtették, hogy nem alkalmazott vagyok, akit meg lehet vesztegetni, hanem én vagyok a tulajdonos, akit a saját pénze ellenében nem lehet megvesztegetni”- írja az Indexnek. Azt írta, hogy ellenfelei vettek egy olyan személyt, aki feljelentette őt. Ez a vállalkozó 2010-ben fizetésképtelenné vált, vagyonát elveszítette. Milliárdokkal tartozik magánembereknek és cégeknek és vádalkut kötve tett feljelentést ellene. Bige László kijelentette, ezt nem veszi komolyan, mert alaptalan támadásról van szó.

Feleleveníti, hogy közel 500 milliót fektetett be Magyarországon az elmúlt tíz évben. Hozzáteszi, hogy cégei nem kaptak pénzt sem az Európai Uniótól, sem pedig a magyar adófizetőktől, de nem is tartottak rá igényt, mert ebből a pénzből csak azok kaptak, akik elég lojálisak voltak a hatalom iránt. A cége beruházásait saját pénzből és kötvények kibocsátásából fedezték.

Az ellene irányuló támadások során állami szerveket is bevontak; rendőrség, katasztrófavédelem, ügyészség, versenyhivatal, de nem sikerült nekik. Szerinte nyilvánvaló, hogy Csányi Sándor mozgatja a háttérben a szálakat. Hozzáfűzi, hogy „az állam most olyan látványosan, jól szervezetten és úgy bántja őt, mintha a magyar Gazdaságvédelmi Akcióterv része lenne a magyar gazdaság egyik csúcsszereplőjének a tönkretétele, ezzel együtt bagóért való megszerzése, hatalomhoz közeli kezekbe játszása. Barátokhoz, ahogy mondani szokás. Nincs új a nap alatt.”