Újraszámlálás és ajánlattétel

A választások után, még nem nyugodtak le a kedélyek, országszerte újraszámolások vannak. Városunkban is ez történt, de még ennél is meredekebb beszámolót olvashattunk a napokban. A szolnoki ellenzéki összefogás több képviselője kapott ajánlatot sms-ben a helyi Fidesz embereitől.

Az esetről a Hírklikk számolt be, egy Radócz Zoltánnal történt telefonbeszélgetés alapján.  Az információ szerint, több ellenzéki képviselő kapott sms-t, hogy másnap egy étterembe várják munkareggelire a helyi Fidesz vezetői. „Ugyanis már régen ismert fideszes módszer, hogy keresnek valakit, akiről azt feltételezik, hogy gyenge láncszem lehet a csapatban”- nyilatkozta Radócz Zoltán.

Szolnokon a közgyűlésben az ellenzéknek lett többsége 1 fővel, és mint ismeretes, a város több körzetében ők adják az egyéni önkormányzati képviselőt: a 2, 3, 4, 5, 6, 7-es és a 11, 12-es választókörzetekben. Ám ha sikerül valakit átállítani, akkor megszűnik a többségük. A Fidesz végül cáfolta ezt, de a lapnak Radócz elmondta, az ellenzéki összefogásnak a megkeresésekre bizonyítéka van.

Szolnokon is szavazat újraszámlálás mellett döntöttek a Megyei Választási Bizottság ülésén. Újraszámolják, ahol egy szavazattal maradt le az ellenzéki összefogás jelöltje, ahol 14 szavazat volt a különbség ott nem számolnak.  A Fidesz szavazatszámlálási beadványa átment, ők megtámadták három ellenzék által megnyert körzet eredményét: a 2-es választó körzetet, itt Galló György Péter 24 szavazattal kapott többet, a 4-es körzetben Fajcsák Károly 47 szavazattal a 11-es körzetben pedig Berényi Gábor 64 szavazattal győzött.

Megosztás
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter