Több milliós adomány a szolnoki Hetényi Géza kórháznak

Több millió forintos adományt jutatott el a megyei kórháznak egy magyar származású kanadai hölgy szolnoki születésű férje kérésére. A nagylelkű adományt a kardiológiai osztálynak szánták.

A kanadai Edmonton városban élő magyar származású Gulácsi házaspár 64 boldog évet tölthetett együtt. Gulácsi István 1949-ben, 25 évesen vándorolt ki Kanadába, de soha nem felejtette el a várost, Szolnokot, amit maga mögött hagyott. Tavaly, 96 évesen végleg elbúcsúzott földi életétől és feleségétől, akinek azt a feladatot adta végrendeletében, hogy az özvegy 300 000 kanadai dollár, vagyis közel 70 millió magyar forint adományt juttasson a szolnoki Hetényi Géza Kórház kardiológia osztályának. A választásuk azért a Hetényi Géza kórházra esett, mert István és felesége, Erzsébet házasságuk alatt sokszor jártak Szolnokon, ahol Erzsébetnek többször kellett igénybe vennie a kórház kardiológiai osztályát, amelynek dolgozói mindig nagyon emberségesen és szakszerűen bántak vele.

A nagylelkű adomány eljuttatásában az Ottawai Nagykövetség, valamint Szolnokon Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Dr. Versitz Éva a polgármesteri hivatal Egészség- és Családügyi Osztályának vezetője segített.