Több megyében is végrehajtás folyik a szolnoki Alfa Nova Kft ellen

Több közjegyző, sok esetben munkaügyi bíróság is indított eljárást és végrehajtást az Alfa Nova Kft ellen. Ez aggodalomra adhat okot, vajon biztosított-e a szolnoki lakások távfűtése és melegvíz-ellátása?

2016. június 1. és 2018. január 2. között a Székesfehérvári és a Szolnoki Törvényszék, a Dunaújvárosi és a Pécsi Járásbíróság rendelt el végrehajtást és ugyanígy a NAV Fejér megyei Adó- és Vámigazgatóságának Hátralékkezelési Osztálya. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának vizsgálati osztálya 2019. május 7-én büntetőjogi intézkedést is kezdeményezett a cég ellen. De nem csak a cég ellen, hanem annak többségi tulajdonosa az Energott Kft ellen is sorozatosan eljárások indultak.

A végrehajtások tartalmát csak az érintettek láthatják, a Magyar Hang megkereste az Alfa Nova Kft vezérigazgatóját, hogy megtudakolják, nem veszélyeztetik-e ezek a szolnoki távfűtés és melegvíz-szolgáltatást. A lap megkereste a Nemzeti Adó és Vámhivatal Sajtóosztályát is, hogy tájékoztatást kérjenek a büntetőjogi eljárás mibenlétéről. Csak ez utóbbiak adtak választ mely szerint nem adhatnak ki az ügyről információt. A Magyar Hang megkereste a Szolnoki Önkormányzatot is a szolgáltatás biztosításával kapcsolatban, melyre Fejér Andor alpolgármester adott választ. Eszerint a szolgáltató és az önkormányzat folyamatosan modernizálja a rendszert, az idén 79 millió Ft fejlesztést végeztek a távhő rendszeren és készek arra, hogy szerződött partnereiken keresztül az Alfa Nova helyett is biztosítsák a szolgáltatást.   

Közben kiderült, hogy 2015-ben a cég Szekszárdon is szolgáltatott, de felbontották velük a szerződést mert az ottani önkormányzat és az Alfa Nova között elszámolási viták keletkeztek valamint ezt megelőző évben a vállalat csak úgy tudta biztosítani a távhőszolgáltatást, hogy a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal gázszállítót jelölt ki számára. 2016 novemberében arról számolt be Szekszárd polgármestere, Ács Rezső, hogy több távfűtéses szekszárdi lakás tulajdonosa kapott csúsztatásokkal teli fizetési felszólítást az Alfa Nova cégétől a Global Faktor Zrt-től, pedig 2015 augusztusától a Szekszárdi Vagyonkezelő vette át a távhőszolgáltatást a városban.

(Forrás: magyarhang.org)

Megosztás
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter