Szolnokról is buszoztattak tüntetőket a józsefvárosi önkormányzat ellen

Pikó András szerint a Fidesz Szolnokról is buszoztatott demonstrálókat a józsefvárosi tüntetésre. Más ellenzéki politikus azt mondja, ez a politizálás alja.

A Mérce szúrta ki a Magyar Nemzet cikkét, eszerint rengeteg józsefvárosi polgár vett részt azon a tüntetésen, melyet azért szerveztek, mert elégedetlenek a kerületi polgármester, Pikó András munkájával. A helyi Fidesz-KDNP közleményében azt állította, hogy a polgármesternek köszönhetően egyre élhetetlenebbé válik a kerület, sok a hajléktalan a közterülteken, mocsok és bűz a jellemző valamint elegük van a közétkeztetés körül kialakult áldatlan állapotokból. A Fidesz egyébként az őszi választások óta támadja a Pikó vezette önkormányzatot.

A Mérce azt írja, hogy a polgármester a Közösen Józsefvárosért képviselőcsoport közleményét osztotta meg, tudomásuk szerint a tüntetőket többek között Jászkisérről, Monorról és Szolnokról buszoztatták. Balogh Lajos DK-s képviselő azt mondta, hogy a demonstrálókat feltehetően pénzért buszoztatták és azt sem tudták miért jönnek tiltakozni. A képviselő szerint ez a politizálás legalja, a tüntetésen készült egyik videóból kiderült, hogy 250-en érkeztek Szolnokról.

A közleményben ezt tették közé a Facebookon:

Mi nem tudunk a Fidesz nevében bocsánatot kérni sem ezektől a megtévesztett emberektől, sem azoktól a kerületiektől, akiknek a manipulációját ezek az akciók szolgálják, a kerületi Fideszt viszont fel tudjuk szólítani: ahelyett, hogy kihasználható eszközként, Budapestre buszoztatható áltüntetőként tekint az emberekre, tekintse őket polgárnak és partnernek..”