Szolnokra látogat Czeglédy Csaba

Kötetlen beszélgetésre hív az MSZP és a DK helyi szervezete, Czeglédy Csabával találkozhatnak az érdeklődők a Szegfű Klubban május 15-én.

Czeglédy Csaba az MSZP politikusaként Vas megyében vezette a 2018-as kampányt, ügyvédként pedig védte a párt vezetőit peres ügyekben. Czeglédy ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és gazdasági csalás miatt folyt eljárás, melyet a közelmúltban felfüggesztettek. A politikust, európai parlamenti képviselőjelöltként mentelmi jog illeti meg.

Meggyanúsítása ugyan nem előzmény nélküli, az MSZP és a DK kiáll mellette. Czeglédi ellen 2001-ben a Rébusz Iskolaszövetkezet elnökeként emeltek vádat, ekkor MSZP-beli tagságát is szüneteltette. A párt azért szavazott neki bizalmat, „mert Czeglédy rengeteget dolgozott akkor is, amikor nem volt tisztsége, a szervezet pedig úgy gondolta, megérdemli, hogy egyéniben bizonyítson”- idézi a HVG Nemény Andrást, az MSZP Vas megyei elnökét. Ezenkívül,  a lapnak a párt sajtósa elmondta, hogy Czeglédi harcolta ki a trafikakták nyilvánosságát, és azt is, hogy a bíróság mondja ki a taóról, hogy közpénz.

Czeglédy a Demokratikus Koalíció EP-listájának 36. helyén szerepel. A DK, a HVG-nek úgy kommentálta bizalmát a 2002-es bírósági döntés ügyében, hogy az ítéletnek jogi következményei nem voltak, a politikai következményekről pedig a választópolgárok döntöttek úgy, hogy az ítélet óta többször újra megválasztották egyéni képviselőnek Czeglédy Csabát.

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Völner Pál kritizálja a mentelmi jogot, véleménye szerint ez a döntés a jogállam megcsúfolását, a jogrendszerbe vetett bizalom rombolását jelenti.

(Forrás: hvg.hu, 444.hu)

A találkozó Szolnokon a Tófenék út 1-3 szám alatti Szegfű Klubban lesz, május 15-én 17 órától, a beszélgetés házigazdái Györfi Mihály (MSZP) és Miskolczi László (DK).

Megosztás
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter