Szolnokon létrejött a megye első Kossuth Köre

Megalakult Szolnokon Jász-Nagykun-Szolnok megye első Kossuth Köre, amelyben jobboldaliak, baloldaliak, párttagok és civilek egyaránt képviseltetik magukat. Elnöküknek Ligeti Józsefet, a Szolnok Város Fejlődéséért Egyesület elnökét választották.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester kezdeményezésére, 2018 októberében jött létre azzal a céllal, hogy megújítsa hazánk politikai kultúráját, és fordulatot idézzen elő az ez év őszén tartandó önkormányzati választáson. Az MMM a hiteles ellenzék katalizátora kíván lenni, bátorítva az ellenzéki pártokat arra, hogy a közjót helyezzék az egyéni pártérdekeik elé. Továbbá szeretnék előmozdítani, hogy új és civil szereplők is megjelenjenek a közélet színpadán.

Ezen célok szolgálatában alapította meg az MMM a Kossuth Köröket, amely a mozgalom aktivista hálózata. Egy informális közösség, ahová pártállásra, világnézetre tekintet nélkül minden, a hazájáért tenni akaró állampolgárt várnak. A Kossuth Körök tagsága több mint 5000 fő, minden megyéből csaknem 700 településen.

Múlt pénteken Szolnokon is létrejött a Kossuth Kör, ami a megye első ilyen közössége. A megyében csaknem százan jelezték már csatlakozási szándékukat a Kossuth Körökhöz, a megyeszékhelyen 30 fölötti a létszám.

A Kossuth Körök a mindennapi politikai kampánymunkán túl kulturális és jótékonysági programokat is szervezhetnek. Az idő sürgetése miatt azonban elsőként az Európai Parlamenti választáson előtt álló teendőket beszélték át.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom együttműködik a Számoljuk Együtt! civil kezdeményezéssel, amely azért jött létre, hogy aktivistáikkal megőrizzék a szavazás tisztaságát. Talán országosan is példamutató vállalás, hogy a Szolnoki Kossuth Kör korelnöke, Györgyey János 89 évesen is jelentkezett szavazatszámlálónak.

A Szolnoki Kossuth Kört az alábbi Facebook oldalon követhetik:

https://www.facebook.com/szolnokikossuthkor/

A Mindenki Magyarországa Mozgalom megyei szervezője, Lukácsi Katalin, a Mozgalom alapító elnöke.

Megosztás
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter