Szolnokon, Kármán Irén újságíró a Momentum jelöltje, de nem maradt el lejáratása sem

Jász-Nagykun-Szolnok megye 1. számú választókerületében, az ellenzéki előválasztáson Kármán Irén újságírót indítja a Momentum. A Magyar Nemzet nem hagyta válasz nélkül a jelölést, lejárató cikkükre Kármán Irén válaszolt.

Már több médiumban olvasható volt, hogy a Momentum Kármán Irén újságírót indítja Jász-Nagykun-Szolnok megye 1. számú választókörzetében. A tiszaföldvári születésű, jogász végzettségű Kármán Irén, régóta kötődik Szolnokhoz, cikkeket is publikált a városról. Portálunkon is közöltünk írást tőle. Azt nyilatkozta, hogy meghatározó kulturális élményeket köszönhet Szolnoknak, és azt szeretné, ha nem olyan emberek vezetnék az országot, akik magánrepülőgépek vásárlására és luxusutakra költik az adófizetők pénzét. Az újságíró múlt héten, pénteken megkezdte kampánykörútját, amiről Facebook oldalán is beszámol.

Kármán Irén a 2000-es években könyvet írt az olajmaffiáról és dokumentumfilmet forgatott az olajszőkítésről. 2007 júniusában ismeretlen tettesek összeverték, egy elhagyatott helyen magára hagyták. Támadói kilétére máig nem derült fény. Ehhez a történethez tért vissza a Magyar Nemzet cikke, mely azzal indít, hogy Kármán Irén az alvilágban mozgó Portik Tamás barátnője volt.

Kármán Irén a cikkben őt ért vádakra Facebook oldalán így válaszolt: „Ezt a “kellemes” cikket kiteszem az oldalamra, csak azért, hogy olvasható, érezhető, látható legyen, hogy milyen torz hazugság áradattal megyünk szembe. Az, hogy számos ténybeli ferdítés, tévedés van a cikkben, az nem is számít talán, mert ma nem az őszinte, egyenes beszéd az irány, hanem a sárdobálás, mocskolódás.”Leírta, hogy nem volt Portik Tamás barátnője, azt mondta Portik soha nem tartozott a barátai közé, segítette újságírói munkáját, olyan helyekre juthatott el, ahová nélküle nem mehetett volna. Így tudta megírni a könyvét. „A nyomozást az ügyemben nem “bűncselekmény hiányában” zárták le, hanem “elkövető ismeretlen” indoklással –írta, majd így folytatta, – semmi nem maradt kibeszéletlenül abból az időből, így nehéz újra hazugságvárat építeni a múltamból. Persze, azért tudtuk, hogy meg fogják próbálni.” Emellett még más vádakra is reagált a Momentum előválasztási jelöltje, teljes bejegyzése itt olvasható.