Szolnoki lakásmutyi folytatódik

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőrkapitányság kivizsgálta és lezárta a nyomozást a lakásügyben, ám a kecskeméti ügyészség szerint azonban nem volt teljes körű a nyomozás ezért elrendelték a büntetőeljárás folytatását.

Szeptemberben derült ki, hogy a szolnoki roma önkormányzatot vezető Kozák Ferenc egy 72 négyzetméteres belvárosi lakást kapott a fideszes többségű önkormányzattól, amelyhez jutányos áron, 4 millió Ft-ért jutott hozzá.

Az ellenzék polgármester-jelöltje Radócz Zoltán tett feljelentést nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával. A szolnoki Rendőr-főkapitányság két hét alatt kivizsgálta, majd a választások előtt le is zárta a nyomozást és meghozta a vizsgálat megszüntetéséről a határozatot. A kecskeméti ügyészség azonban nem találta teljes körűnek a nyomozást ezért elrendelte november 6-án, hogy felderítési szakaszban folytatódjon a büntetőeljárás.

Az ügyhöz hozzátartozik, hogy Radócz Zoltán a napokban a Facebook oldalán a megjelentette, hogy Szalay Ferenc polgármester megfutamodott a tárgyalás elől: “Tavasszal indítottam adatigénylési pert, hogy kiderüljön milyen értékbecslés szerint adták el 2017-2018 években az önkormányzati lakásokat Szolnokon. Holnap elbukta volna a pert Szalay, és a jegyző. (…) Ennek része a „KOZÁK ÜGY” “- írta.

Korábban itt írtunk részletesen a lakáseladásról.

(Forrás: 24.hu, Facebook)