Meleg közösségek ellen uszító szórólapok Szolnokon

Naponta egyre több gyűlölet szórólap jelenik meg Szolnokon, melyeknek sem az eredete, sem pedig a mögöttük álló csoport kiléte nem ismert. A jelenségre az MKKP egyik passzivistája hívta fel a figyelmet a szolnoki kutyapártos csoportban.

A szórólapok az LMBTQ (Leszbikusok, Melegek, Biszexuálisok, Transzneműek) szervezetei ellen uszítanak.  A falragaszokon azt írják, hogy elkezdődött a homoszexuális propaganda terjesztése a hazai iskolákban, összemosva azzal a minden alapot nélkülöző állítással, hogy a gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekményeket nagyobb arányban követik el az  LMBTQ közösséghez tartozó személyek, és összekapcsolva olyan abszurd következtetéssel, hogy a közösség a pedofília és a nekrofília legalizálására készülne.

Az MKKP helyi passzivistái és jóérzésű civilek által eltávolított szövegek helyére újabb és újabb plakátok kerülnek ki. Iskolák, rendelőintézetek, kórház falán is találkozni velük.

A falragaszok szövege, egy tavalyi,  Szilajcsikó honlapján megjelent, Vadhajtásokból áthivatkozott cikk. (A Vadhajtásokról ezt azóta törölték.) Ennek a cikknek az apropója egyébként a Coca-Cola 2019-es  érzékenyítő kampányához kapcsolódott, de a csoport egyes tagjai változtatás nélkül újrahasznosították a tavalyról megmaradt cetliket. A szórólapot így mutatják be: „tisztelet a szolnoki szülőknek, akik 25 ezer példányban nyomtatták a szórólapot az LMBT ellen”.  A terjesztők kis baráti társaságnak nevezik magukat, Szolnokról és környékéről, legtöbben szülők. Azt állítják, hogy egy édesanya ötlete volt, hogy csináljanak ilyen figyelemfelhívó szórólapot tájékoztatásul az LMBT veszélyeiről és hozzáteszik azért küldték el a Vadhajtások szerkesztőségének névtelenül, mert számítanak rá, hogy a libsik felkeresik a munkahelyeiket és kirúgatnák őket.

„Megpróbáltunk utánajárni mi is ez az aggódó szülőkből álló szervezet, de sehol sincs nyomuk, valós kontaktjuk”-mondta Csinger Marianna a szolnoki MKKP csoport egyik adminja. Eddig még nem sikerült senkit rajtakapni a kiragasztás során. A passzivisták elképzelhetőnek tartják, hogy sok ember állhat mögötte, bár a papír, a nyelvezet, a grafika nem vall profizmusra, így komolyabb anyagi háttérre sem. Annyit tudnak egyelőre tenni, hogy leszedegetik, és erre buzdítanak másokat is; megkeresték a Szolnoki Többséget, a szolnoki ellenzéki összefogást, ott többen jelezték, hogy intézkednek az ügyben.

Arra a felvetésre, hogy az LMBTQ-közösségek ellen uszító szórólap mostani felbukkanását aktualizálhatta-e Dúró Dóra „mesekönydarálós” akciója, az MKKP passzivistája úgy válaszolt, ez elképzelhető. „Gondolkoztunk rajta, mivel tudnánk több embert rábírni, hogy fellépjen ez ellen a jelenség ellen, de sajnos nagyon sok támogatója van az ilyen gyűlöletkampánynak, sok a tévhit az LMBTQ-közösséggel kapcsolatban. Az első lépés mindenképpen a kritikus forrásértelmezés lenne, utána el tudnánk kezdeni az értelmes diskurzust” – mondta Csinger Marianna.

A szórólapokon az LMBTQ-közösségeket összemossák, egy lapon említik az olyan szexuális aberrációval, mint a pedofília. Antoni Rita a 24.hu-n egy éve megjelent írásában idézte fel, hogy a gyerekekre veszélyt jelentő melegek fundamentalista képét Amerikából sikerült Magyarországra importálni.„Miután a migránsok elleni uszításban rejlő potenciál kezdett kimerülni, a kormánymédia kénytelen volt új közellenség után nézni, és azt a melegekben találta meg” – írta. Ráadásul úgy gondolták, ha a melegeket gyerekekhez vonzódó szexuális aberráltként tüntetik fel, akkor nagyobb eséllyel lehet ellenük fordítani a társadalmat. Ehhez Kövér László olyan “támogatást” nyújtott, hogy kijelentette, az örökbefogadó azonos nemű párok pedofilok.

A cikk rámutat, hogy az LMBTQ-szervezetek azért hívják magukat LMBTQ-nak, nem pedig a sokkal könnyebben kimondható „szexuális kisebbségnek”, hogy el tudják határolni magukat az elfogadhatatlan szexuális viselkedésformáktól. Az aberráció és az LMBTQ közötti egyenlőséget itthon is és szerte a világban tartalmilag ellenőrizhetetlen portálokról, fake news botrányokba keveredő honlapokról veszik.

A történet másik sokkal súlyosabb vonzata pedig – ami Csinger Marianna szerint félő –, hogy ezek a nagy port felverő akciók módszeresen előkészített gyűlöletkampányok. „Lehet tudni egy-egy történésből, hogy mi lesz a vége. Ugyanis az ilyen mindig valamilyen törvénymódosítást vagy intézkedéscsomagot előz meg, ami előkészítés nélkül komoly népszerűségvesztést okozna. Kicsit aggódom, vajon most mi következik?” – tette fel a kérdést az MKKP a passzivistája.

(Forrás: magyarnarancs.hu)