Márki-Zay reagált Lukácsi Katalin jelöltségére

Márki-Zay Péter egy lapunknak eljuttatott hírlevélben reagált a szolnoki eseményekre valamint felvázolta mozgalmának szerepét a 2019-es önkormányzati választáson.

Márki-Zay Péter elmagyarázta, hogy a helyi civilek, azaz a Szolnok Város Fejlődéséért Egyesület és a Szolnoki Többség Egyesület illetve a Momentum és a Jobbik polgármester-jelöltjeként bemutatott Lukácsi Katalin az MMM elnökségi tagja, de hangsúlyozta, hogy nem az MMM jelöltje.

Kiemelte, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom az ellenzék teljes összefogását sürgeti és maga Lukácsi Katalin is mindent megtesz azért, hogy egyetlen közös jelölt álljon a Fidesz jelöltjével szemben Szolnokon. A településen a baloldali pártok Radócz Zoltán támogatását jelezték. Az MMM elnöksége a teljes összefogás érdekében a tárgyalásos megegyezés, az előválasztás vagy egy reprezentatív kutatáson alapuló döntés lehetőségét is felajánlotta a helyi ellenzéki pártoknak.

Úgy gondolja az érintettek semmilyen korábbi megállapodást nem rúgtak fel, „hiszen sem a civil szervezetek, sem a Jobbik országos szervezete, sem a helyi tagsága, sem a Momentum soha nem fogadta el Radócz Zoltánt hiteles ellenzéki jelöltnek, ugyanúgy, ahogy a baloldali pártok sem fogadták el Lukácsi Katalin jelölését”-írja. Azt remélik, hogy a szolnoki civil ellenzék és az érintett pártok megegyeznek a közös jelöltben.

Azt tapasztalják, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom ellen a sajtóban megsokasodtak a támadások amelyek „nyilvánvalóan az ellenzéki összefogások szétverését szolgálják, a bal- és jobboldali ellenzékiek egymás ellen fordítása ugyanis a NER továbbélésének záloga.” Emellett említi a mozgalom lejáratására megjelentetett hamis híreket, melyek nem csak a kormánypárti, hanem az ellenzéki sajtóban is megjelennek.

 A mozgalom nevében ígéri a választások tisztaságának szervezett ellenőrzését, a kormánypropagandát cáfoló valóság eljuttatását a vidéki magyarok millióihoz, egy hiteles emberekből álló kormánynévsort és azt, hogy egy rendszerváltó kormányprogramot építenek fel 2022-re, egy minden településre kiterjedő aktivista-hálózattal (Kossuth Körök) és minden körzetben egyetlen közös ellenzéki jelölttel. Arra is ígéretet tett, hogy többé nem hagyják magukra az ellenzéki településeket és jelölteket, és azt sem, hogy a Fidesz és az ellenzékbe épített áruló politikusok és újságírók megakadályozzák, hogy a bal- és jobboldali magyarok mindannyian egy demokratikus európai jogállamban éljenek, azzal hogy szétverik az összefogásokat.

 „2022 most ősszel kezdődik, az önkormányzati választásokra felépített szövetségek és együttműködések lesznek a rendszerváltó országos összefogás alapjai az egész országban”- hangsúlyozta.

A Mindenki Magyarországa Mozgalomban mindenki bátran felvállalhatja értékrendjét, pártszimpátiáját, közösségi oldaluk, hírleveleik segítségével megszólaltatják legismertebb tagjaikat és polgármester-jelöltjeiket, hogy megismertessék a mozgalom sokszínűségét. Beszámolnak az újabb és újabb településekről, ahol létrejött a teljes ellenzéki egység, ahol pedig ez minden erőfeszítésük ellenére sem történik meg, ott kényszerűen majd a legesélyesebb jelölt támogatására kérik az ellenzéki választókat.

„A megosztott ellenzék esélytelen, de ha mindannyian összefogunk, győzni fogunk”-üzente Márki-Zay Péter.

Megosztás
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter