Lukácsi Katalin indul a polgármesteri posztért Szolnokon

Ma 10 órakor, Szolnokon a Kossuth téren tartott sajtótájékoztatót a Szolnoki Többség Egyesület, ahol Lukácsi Katalin bejelentette indulását a polgármesteri székért.

A Márki-Zay Péter mozgalmában politizáló Lukácsi Katalin mellett Csikós Attila a Jobbik, Szekeres Éva a Momentum képviselője, Budai Lóránd a Jobbik regionális igazgatója, Pilák Imre önkormányzati képviselő és Ligeti József a Szolnok Város Fejlődéséért Egyesület vezetője szólalt fel.

Csikós Attila elmondta, hogy a szolnoki ellenzéki összefogás azért jött létre, mert a tavalyi országgyűlési választások után világossá vált, hogy együtt, összefogással a városban leváltható lehet a Fidesz. Az összefogásban némi zavar azért keletkezett, mert vannak, akik az egyéni és a párt érdekeket az ország és a város érdekei elé helyezték. Azért támogatja Lukácsi Katalin jelöltségét, mert fiatal, önzetlen és pártok felett áll.

Ehhez csatlakoztak Budai Lóránd, Szekeres Éva és Pilák Imre is felszólalásaikban. Mindannyian kiemelték, hogy jelöltjük integratív személyiség, független, aki nem csak látszat beruházásokat hozhat a városba. Ligeti József nem tartotta ellenérvnek azt, hogy Lukácsi Katalin nem szolnoki születésű. Azt emelte ki, hogy a városban több alkalommal észrevételezte az olyan problémákat, mint például a parkolás, az utak túlzsúfoltsága miatt a városba jutás nehézsége. Ligeti József azt is elmondta, hogy a Szolnoki Többség Egyesületet ők jegyezték be és bemutatta a szervezet okiratait.

Lukácsi Katalin a Mindenki Magyarországa Mozgalom tagjaként a Szolnoki Többség munkáját segítette és az ellenzéki összefogásért dolgozik. A városba költözött, véleménye szerint ez a település mindig könnyen és nyitottsággal integrálta az ideköltözőket. A mozgalommal folyamatosan járja az országot, megismerte a városok, a polgármesterek munkáit, számos jó példát látott. Úgy látja Szolnok az elszalasztott lehetőségek városa. Kiemelte, hogy egyetlen női polgármesterjelöltként száll szembe a NER-rel, fontosnak tartja, hogy azokat az eltérően gondolkodókat, akik egy célért dolgoznak, összehozza. Azt szeretné, ha megvalósulna, hogy a város tiszta, rendezett, fejlődő és élhető legyen.

Arra a kérdésre, hogy a lakosoknak két ellenzéki jelölt közül kell-e választani az önkormányzati választásokon, azt válaszolta, hogy nem szeretnének ebbe a helyzetbe kerülni. Azon dolgoznak, hogy egy közös jelölt legyen a városban. Csikós Attila ehhez hozzáfűzte, hogy bíznak benne, meg fog születni ez a döntés, de ehhez az ellenzéknek a saját harcát kell megvívnia.  

Lukácsi Katalin lapunknak elmondta, hogy jelöltsége nem saját ötlete volt, az előző jelöltet, Csikós Attilát váltotta, a Szolnoki Többség Egyesület felkérte erre a pozícióra. Azért vállalta el, mert a mozgalmában, Jász-Nagykun-Szolnok megyét járva azt látta, hogy a megyeszékhelyen meghozott rossz döntések az egész megyére kedvezőtlen hatással vannak. Úgy gondolta, ezért tenni kell valamit.

Megosztás
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter