Letartóztatták a megyei közgyűlés egyik tagját

Hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt letartóztattak egy törökszentmiklósi fideszes képviselőt, aki tagja a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlésnek. A napokban elrendelt cserkeszőlői nyomozásnak is köze lehet az ügyhöz.

Hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő büntetőügyben lett gyanúsított F. P., a Budai Központi Kerületi Bíróság pedig november 29-én elrendelte egy hónapra a letartóztatását – írja az Index hivatkozva a Törökszentmiklósi.hu weboldalra. A portálok szerint a gyanúsított minden bizonnyal Fehér Petra, aki jelenleg megyei közgyűlési tag, Törökszentmiklóson pedig fideszes képviselő, Boldog István fideszes országgyűlési képviselőnek közeli munkatársa.

Az ügy előzménye, hogy még szeptemberben kért tájékoztatást a Központi Nyomozó Főügyészségtől dr. Hadházy Ákos országgyűlési képviselő arról, hogy folyik-e olyan nyomozás, amely a Jász-Nagykun-Szolnok megye 4. számú országgyűlési egyéni választókerületét érinti, melyben felmerülhetett uniós pályázati pénzek felhasználásával költségvetési csalás és korrupciós bűncselekmények elkövetésének gyanúja. Megkérdezte, ha van ilyen, akkor érintett-e benne parlamenti vagy önkormányzati képviselő? A válasz Polt Pétertől érkezett, aki megerősítette, hogy van az ügyészségen folyamatban lévő büntető ügy, de neveket nem említett.

Egy ideig nem történt semmi majd az elmúlt napokban felgyorsultak az események. Az előző bejegyzésben is megírtuk, hogy Cserkeszőlő polgármestere a város közösségi oldalán tette közzé, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást folytat a hivatalban. Amikor ez az akció zajlott Hadházy úgy reagált, hogy “szorul a hurok a kólagyűlölő vasutas képviselő, Boldog István körül”, hozzátette, vannak információ arról, hogy Boldog bizalmi emberénél, egy fideszes megyei képviselőnél is tartottak házkutatást. A törökszentmiklósi portál pedig kiderítette, hogy Fehér Petra november 28-án nem vett részt Törökszentmiklós Város Önkormányzata testületi ülésén.

A Főügyészség a portálnak küldött tájékoztatásában azt írta, hogy F.P. ellen van folyamatban büntetőügy, a Budai Központi Kerületi Bíróság november 29-én elrendelte egy hónapra letartóztatását, szökés, elrejtőzés valamint bizonyítási eljárás megnehezítése miatt. “A rendelkezésre álló adatok szerint a terhelt megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy több Településfejlesztési Operatív Programmal kapcsolatos pályázatnál irányított, jogellenesen befolyásolt közbeszerzéseket elnyert vállalkozóktól – mint a pályázatok elbírálásában döntési folyamatra ráhatással bíró hivatalos személy – jogtalan haszonra tett szert” – tájékoztatta a törökszentmiklósi portált a hivatal.

(Forrás: Index, Törökszentmiklósi.hu)

Megosztás
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter