Koronavírus egyre közelebb

A szoljon.hu írta meg, hogy a szolnoki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolából sítáborozó csoport indult hétvégén útnak Észak-Olaszországba. A portál szerint biztonságos távolságban vannak a lezárt területektől.

Mint ismeretes nagyszámú koronavírus fertőzöttet találtak Olaszországban és két tartomány vesztegzár alá került. A szoljon.hu utolérte telefonon Töreki Andrást, a szolnoki általános iskola igazgatóját, aki elmondta: „gond nélkül áthaladtunk a határokon, sehol nem kaptunk szigorú ellenőrzést, figyelmeztetést. Vasárnap délután érkeztünk meg a helyszínre. Zavartalanul használhatjuk a pályákat, nincs jele pániknak vagy bármiféle készültségnek. A vírus miatt kialakult helyzetről is csak nemrégen olvastunk – részletezte. Az intézményvezető hozzátette, a tervek szerint csütörtökig síelnek, pénteken pedig elindulnak haza, remélhetőleg nehézségek nélkül” – idézte a lap.

A koronavírus fertőzöttség miatt jelenleg 4 országban különösen veszélyes a helyzet: Dél-Korea, Japán, Irán és Olaszország. Ez utóbbi múlt péntektől kezdődően vált a járvány legnagyobb európai színterévé. Már több híradás is közzé tette, hogy van magyar fertőzött is. A szakemberek szerint lehetetlenség meggátolni, hogy bejusson Magyarországra, sőt elképzelhető, hogy már egy ideje itt is van. Az Index szerint, ” az egész országokat megfertőző járványok ma már elsősorban nem azért jelentenek óriási veszélyt, mert magában a betegségben meg lehet halni. Ha elszabadul a megbetegedések száma, végletesen túlterhelődhet az egészségügyi ellátórendszer, és a betegek nem jutnak ellátáshoz. Előfordulhat az is, hogy az elkülönítésük sem lesz lehetséges, ami tovább hajtja a járvány terjedését”.

(Forrás: szoljon.hu, index.hu)

Megosztás
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter