Kiléptek a Szolnoki Többség Frakcióból

Két képviselő kilépett a Szolnoki Többség Frakcióból, egyikőjük, Ligeti József cáfolja azt a vádat, hogy erről nem tájékoztatta időben képviselőtársakat és a polgármestertől kellett megtudniuk.

A Szolnoki Naplóban április 27-én jelent meg a hír, mely szerint a Szolnoki Többség tagjai Szalay Ferenc polgármestertől tudták meg, hogy Ligeti József képviselő kilépett a frakcióból. A lapnak Szekeres Éva így nyilatkozott: „A kilépésről mai napig nem kaptunk információt a hatos számú választókerület képviselőjétől, Ligeti Józseftől és azt se tudjuk, hogy a jövőben szeretne-e a Szolnoki Többséggel együttműködni a jövőben”

A képviselőnő nyilatkozatának cáfolatára Ligeti József sajtótájékoztatót hívott össze. Ezen elmondta, hogy Szekeres Éva nem mond igazat, mert már március 18-i dátummal benyújtottak egy nyilatkozatot távozásukról, de ezt megelőzően és ezután is, számos messenger üzenet és e-mail váltás zajlott közte és a Szolnoki Többség tagjai között a kilépésről. Többször próbált személyes találkozót is szervezni az ügyben, sikertelenül. Mindenről bizonyítékokat mutatott az újságíróknak. ” Ráadásul Györfi Mihály alpolgármesterrel ennek következtében, a közgyűlés ülésrendjének megváltozásáról folytattunk levelezést” – mondta Ligeti, ezért is áll értetlenül a vádak előtt. A képviselő hozzátette, Szekeres állításával ellentétben mandátumát nem a Szolnoki Többségtől kapta, hanem egyéni mandátumot szerzett.

Ligeti József a másik kilépő képviselővel megalapította a Szolnok Városért Frakciót és így a közgyűlésnek 8 fideszes, 8 ellenzéki és 2 független képviselője lett. Mindkét kilépő indoka az volt, hogy több nézeteltérésük támadt a Szolnoki Többség tagjaival pénzügyi döntések és személyek kinevezése ügyében, akiket cégvezetésben, felügyelőbizottságokban, igazgatótanácsokban helyeznek el. Leszögezték, hogy mint függetlenek, nem kívánnak egy politikai oldal mellett sem elköteleződni, mint azt korábban is mondták, kizárólag Szolnok város érdekeit szem előtt tartva kívánnak a jövőben szavazni. Nem tudják garantálni, hogy minden esetben a Szolnoki Többséggel szavaznak.

 Ligeti József megjegyezte, hogy kilépését követően személyét folyamatos támadás éri a Szolnoki Többség tagjai részéről. Tagadta, azt a feltételezést, hogy a Fidesz bérencei lennének, és cáfolta Szekeres Évának azt a Szolnoki Naplóban megjelent állítását is, hogy az ő javaslata lett volna a parkolódíjak megemelése.  „A Városüzemeltetési Kft szakembereinek előterjesztése alapján született meg a döntés a parkolódíjak megemeléséről”-mondta, és hozzáfűzte, Szekeres elmondásával ellentétben szó sem volt a buszjegyárak emeléséről, mert ezzel senki nem értett egyet, úgy döntöttek létre kell hozni egy szakmai bizottságot a kérdés megvitatására. Arra az állításra, hogy nem jelent meg a Szolnoki Többség frakcióülésein azt a magyarázatot adta, hogy nem kapott meghívást, de továbbra is hajlandó a Szolnoki Többséggel együttműködni, mint ellenzéki képviselő azzal a feltétellel, ha a frakció irodájában vagy az alpolgármesterek tárgyalójában találkoznak, csak az öt frakcióvezető jelenlétében.  

Ligeti József újra kihangsúlyozta, hogy a jövőben, a közgyűlésben, döntéseit és szavazatait továbbra is a város érdekében teszi meg és nem pártszimpátia alapján.  

Kép: Alföldhír.hu

Megosztás
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter