Kilépés után hosszabb tárgyalásokra lesz szükség

A Magyar Hang is foglalkozott a Szolnoki Többséget elhagyó két képviselő ügyével. Megszólalt a másik kilépő is.

A lapnak nyilatkozott Fajcsák Károly, a másik kilépő, aki nem vett rész Ligeti József sajtótájékoztatóján. Fajcsák cáfolta azt az állítást, hogy kettejüknek közös frakciója lenne. Ő is függetlenként folytatja a közgyűlési munkát.

Elmondása szerint kilépéséhez az vezetett, hogy ő nem politikus alkat, a közgyűlési döntéseknél ugyanis időnként politikai szempontok érvényesültek. Ahogy korábban, most függetlenként is költségvetéssel, közbeszerzésekkel, ellenőrzésekkel foglalkozna és választókerülete ügyeit fogja gondozni. Továbbra is támogatja az ellenzéki szövetséget, mert nem felejtette el, hogy nem fideszesek választották meg. Azt mondta, a közgyűlés működését tekintve a kilépések miatt hosszabb tárgyalásokra lesz szükség.

Szekeres Éva a Magyar Hangnak is megerősítette, hogy Ligeti József nem jelezte kilépését a XXI. század frakcióban sem. Elmondta, hogy a frakcióvezetői teendőket ellátó Ligetivel korábban is akadtak problémák. Például nem kaptak kellő tájékoztatást a frakcióvezetők részvételével tartott egyeztetésekről. Úgy gondolja nem lesznek további kilépések, ebben egyetértett vele Györfi Mihály MSZP-s alpolgármester is.