Három jelöltet indít a Momentum a megyében

A Momentum bemutatta az ellenzéki előválasztás megyei jelöltjeit. Kármán Irén mellett, a jászkiséri Kovács Mihályt és a karcagi Kozma Dánielt indítják.

Jász-Nagykun-Szolnok megye 1. választókerületében Kármán Irén, 2. választókerületében Kovács Mihály, 3. választókerületében Kozma Dániel képviselőjelölteket indítja a Momentum.

“Mi momentumosok azért dolgozunk, hogy egy új, nyugati Magyarországot építsünk. Hogy minden magyarnak lehetősége legyen nyugati színvonalú oktatásra, egészségre, munkahelyre és munkabérekre. Kórház, iskola, munkahely. Ez a mi szentháromságunk. Ezért van szükség új arcokra”- mondta Fekete-Győr András a Momentum miniszterelnök-jelöltje.

Kármán Irénről előző cikkünkben már írtunk, háromgyerekes édesanya és oknyomozó újságíróként dolgozik. “Képviselőként azért fogok dolgozni, hogy a korrupciót felszámoljuk, és az adóforintok odakerüljenek, ahová valók: az emberekhez, az iskolákba, a kórházakba”- mondta itt megtekinthető videós bemutatkozásában.

Kovács Mihály a megye 2. számú választókerületének jelöltje, a Momentum Mozgalom Jászberényi alapszervezetének elnöke, Jászkisér Város Önkormányzati képviselője, általános iskolai tanárként dolgozik. “A legnagyobb problémája a kistelepüléseknek, hogy a fiatalok a nagyvárosokba költöznek és elnéptelenednek a falvak”- mondta, hozzátette, hogy civil munkája miatt hatalmas figyelmet szentelne az oktatásra: “Központosítás helyett vissza kell adnunk a szakmai szabadságot az iskoláknak, tanároknak és a tanítóknak.”Videójában itt megtekinthetők további elképzelései.

Kozma Dániel, karcagi önkormányzati képviselő bejelentéséről és terveiről Facebook posztban számolt be: “Sokan az egyre inkább fogyó munkalehetőségek, és a rosszabb bérek következtében Nyugatra költöznek. Mindenkinek a családjában legalább van egy ember, aki külföldre ment dolgozni, vagy szeretne menni, és sajnos az én fiatalabb ismerőskörömben is kevés ember van, aki itt szeretne maradni. Ezen változtatnunk kell!”