Fórumok, társulások, amelyek kritikusan szemlélik a várost

Akik nyomon követik Szolnokon az ellenzéki demonstrációkat, bizonyára ismerik nyilvánosságukat, de vannak, akik még nem hallottak a Szolnoki Többségről vagy a Szolnok Város Fejlődéséért civilszervezetről. Mindkét társulás – amelyekben bárki tevékenyen részt vehet – egy európaibb Szolnokért dolgozik. Munkájukat nyomon követhetjük Facebook-oldalaikon.

Ezek a szervezetek és tagjaik kritikusan szemlélik a települést és tesznek információhiány megszüntetéséért.

A Szolnok Város Fejlődéséért Egyesület egy független kezdeményezés, mottója a „Vedd észre, tedd szóvá, oldjuk meg!” Ennek értelmében az egyesület Facebook oldalára fotókat, bejegyzéseket töltenek fel a megsüllyedt járdákról, járhatatlan utakról, épületekről lehulló veszélyes vakolatról, épületelemekről, kidőlt betonkerítésekről. Azon dolgoznak, hogy a döntéshozók ne csak nagy feladatokban gondolkodjanak, hanem vegyék észre a kis problémákat, a lakosok környezetében lévő gondokat is, amire ez a nyilvánosság az eszközük. Minden kérésre megkeresik a hivatalos szolgáltatót, ahol bejelentést tesznek.

Ha valaki a Szolnoki Többség hallatán a Mi vagyunk a többség mozgalomra asszociál, akkor nem jár messze az igazságtól. A Szolnoki Többség a városi ellenzéket fogja össze, akik szintén a hivatalos Facebook oldalukon teszik közzé soron következő eseményeiket. Helyi tüntetéseket szerveznek, lakossági fórumokon mondják el feladataikat és várják a véleményeket. Minden héten tartanak találkozót a lakossággal, októberben pedig együtt indítják jelöltjüket a polgármester választáson. Hozzájuk köthető a 2019. április 13-i fáklyás menet, melyet a Széchenyi lakótelepen rendeznek meg.

Megosztás
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter