Felháborodást váltott ki a vízilabda aréna névválasztása

Úgy hálálták meg Nyerges Zsolt nagyvonalú ajándékát, hogy róla nevezték el a városi vízilabda arénát, de miután ez felháborodást váltott ki, az üzletember neve lekerült az épület homlokzatáról.

A Szolnok Város Fejlődéséért Egyesület hívta fel a figyelmet arra, hogy a vízilabda aréna homlokzatán „Nyerges Vízilabda Aréna” név olvasható. Mint azt már korábban megírtuk, Nyerges Zsolt a városnak adományozta a tulajdonában lévő sportklubokat és sportingatlanokat, de azok üzemeltetése meghaladja a város pénzügyi lehetőségeit. Az állam másfél milliárdos támogatást ígért, amiért a 2019-es központi költségvetést is módosítani kellett.

A vízilabda alapítvány úgy döntött, hogy Nyerges Zsolt után nevezi el az arénát. Ám ez felháborodást váltott ki, és ahogy a Szolnok Város Fejlődéséért Egyesület legújabb Facebook posztjából is kiderül levették a homlokzatról Nyerges nevét, mely egy hétig volt ott.

A 444.hu úgy tudja, ezek után, Szalay Ferenc polgármester, mintha mi sem történt volna, Facebook szavazást indított az aréna névadójáról, a lehetőségek között Nyerges nem szerepel.

Megosztás
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter