Éveken át sikkasztott, de polgármester maradhat

A Szolnoki Járásbíróság folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűne miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Nagy Szilárdot, a kengyeli polgármestert. De a döntés nem eredményezi polgármesteri tisztsége megszűnését.

Folytatólagosan jelentős értékre elkövetett és nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt 1 év felfüggesztett börtönbüntetésre, végrehajtásban 3 év próbaidőre ítélték Kengyel polgármesterét, Nagy Szilárdot.

A 2014-es választásokon még Fidesz-KDNP jelöltjeként indult, de megromlott a viszonya a fideszes Boldog István országgyűlési képviselővel, így az idén már függetlenként nyerte el a polgármesteri széket Nagy Szilárd, mindazok ellenére, hogy éveken át sikkasztott.

A kengyeli polgármester az önkormányzat hozzájárulása nélkül kötött szerződést egy szolnoki ügyvéddel, akinek 7.620.000 Ft-ot fizettek ki az elmúlt öt évben úgy, hogy nem végzett érte semmilyen tevékenységet az önkormányzat javára. A szerződést azért kötötte meg Nagy Szilárd, mert tartozott ennek az ügyvédnek.

A helyi labdarúgó egyesület focistáit utaztatta közel 600.000 Ft értékben úgy, hogy ehhez sem volt meg az önkormányzat hozzájárulása. Bár utólag ezt az összeget megtérítette. A kengyeli vízközmű társulat vezetőjeként is kárt okozott, amit csak részben térített meg, innen 2.375.000 Ft-ot sikkaszott el.

A Szolnoki Járásbíróság 2019. október 28-i ülésén Nagy Szilárd beismerte bűnösségét, kérte, hogy a bíróság előzetes mentesítésben részesítse. Ezt a hivatal jogerős ítéletében megtette, de a döntés nem eredményezi, hogy a vádlott polgármesteri tisztsége megszűnik.

Nagy Szilárd neve szolnoki rádiós műsorvezetőként sokaknak ismerősen csenghet. A politikában már korábban kezdett tevékenykedni, a szoljon.hu-nak, 2010-ben, azt nyilatkozta, hogy annak ellenére, hogy független médiánál dolgozott mindig is érdekelte a politika. Így folytatta: “édesanyám Tiszatenyő jegyzője volt, mielőtt nyudíjba vonult. Negyven év közigazgatási tapasztalatát magam is hasznosítom, sokat tanultam tőle.”

Az egykori cikkben azt is elmesélte, hogy édesapja kengyeli származású és a családtagok, barátok támogatása mellett kötelességének érezte, hogy induljon a választáson, az volt a legfőbb célja, hogy közösségé formálja Kengyel lakosságát, a település érdekeit szem előtt tartva.

(Forrás: 168ora.hu, szoljon.hu)

Megosztás
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter