Cégek a koronavírus hatásairól

Néhány megyei nagyobb cég nyilatkozott arról, hogyan tudják megszervezni működésüket a járvány miatti, rendkívüli helyzetben

Portálunknak a BI-KA Logisztika Kft, a KITE Zrt, és a Bige Holding Kft szolnoki gyára nyilatkozott a koronavírus miatti rendkívüli helyzetről. Mindegyik cégnél azt vallották, hogy a kihívások mellett a zavartalan működés az elsődleges cél és ezért alkalmazkodni szükséges.

A BI-KA Logisztika Kft-nél azt mondták, szerencsére biztosított a működés és a szolgáltatásnyújtás. Az autóiparban tevékenykedő partnerük kényszerleállásai miatt, részben érzékelik a termelésben észrevehető visszaeséseket. Összességében a szokott módon tudják kiszolgálni a megbízói igényeket. A KITE, melynek alközpontjai vannak a megyében, és a Bige Holding is osztják ez utóbbi véleményt. A Bige Holding Kft arról informált, hogy a termelőüzemeik alapellátása kisebb zökkenőkkel, de megoldott, a késztermékek exportja néhol akadozik a fogadó ország leállított termelése miatt.

A KITÉ-nél létrehoztak egy operatív törzset, amelynek intézkedései nyomán a dolgozókat két csoportra osztották. Akiknek a munkavégzéséhez elengedhetetlen, hogy belépjenek a KITE alközpontjainak vagy éppen a központjának a területére, az egészségük megőrzése érdekében A) és B) hetes felosztásban dolgoznak. Az a munkavállaló, aki az egyik héten munkában volt, a másik héten nem léphet be a KITE Zrt. területére. Emellett zónákat hoztak létre, melyek között nem engedélyezett az átjárás. Ezzel is mérsékelve a munka közbeni kontaktusokat.

A Bige Holding a személyes kontaktok csökkentésének érdekében a kereskedelmi és gazdasági osztályok dolgozóit home office-ban foglalkoztatja. Ez mindkét másik cég esetében is így működik azokban a munkakörökben ahol megoldható. A BI-KA Logisztika Kft az úton lévő gépjárművezetőiket óvintézkedési tanácsokkal látta el és a szükséges védőeszközöket biztosította számukra. Útjuk során folyamatosan nyomon követik őket, csak irányított haladás mellett teljesíthetnek munkavégzést. Fuvarfeladat teljesítését követően, hazatérő gépjárművezetőik természetesen házi karanténban tartózkodnak mindaddig, amíg következő fuvarfeladatuk teljesítése nem válik aktuálissá. Ekkor a karantén elhagyására vonatkozó határozatok szerint járnak el.

Megosztás
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter