A városvezetést lehetne jobban csinálni

Radócz Zoltán szolnoki polgármesterjelölt nyilatkozott az ATV Egyenes beszéd című műsorában a helyi jelölt állítás körüli bonyodalmakról, megoldásokról és jövőbeli elképzelésekről.

A megyeszékhelyen némi bonyodalom kerekedett a közös ellenzéki polgármesterjelölt megválasztása körül. A helyi MSZP, DK, Jobbik és LMP a szocialista Radócz Zoltán mögé sorakozott fel, miközben ringbe szállt az országos Jobbik és a Momentum támogatását élvező Lukácsi Katalin is a posztért, aki Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalmának elnökségi tagja.

A helyzet előzménye, hogy eredetileg Radócz Zoltán és Dr. Csikós Attila (Jobbik) álltak egymással szemben és miközben felkértek egy közvéleménykutató céget, hogy végezzenek el egy kutatást a lakosság körében, Dr. Csikós Attila kihátrált a jelöltségből. Az 5 párti tárgyalások során, a Momentum nem tett javaslatot sem az önkormányzati képviselők sem a polgármester jelölt személyére.  Radócz  Zoltán úgy véli, hogy mind a Momentum, mind a Jobbik országos központjában egy negatív lejárató kampánnyal sikerült elhitetni, hogy nem ő a legalkalmasabb jelölt. A Jobbik vezetőségét még a helyi szervezetük sem tudta meggyőzni.

Radócz Zoltán kihangsúlyozta, hogy egy megyeszékhely vezetése óriási feladat, neki 20 éves önkormányzati képviselői tapasztalata van és ebben a minőségében látott jó és rossz döntéseket egyaránt. Tudja, hogy mit várnak el egy megyeszékhely lakosai a városvezetőtől. Elmondta, hogy stratégiai gondolkodásra van szükség és 5-10 éves előre látásra. Radócz igazi alternatívát akar adni Szalay Ferenccel szemben, úgy gondolja, a város vezetését lehetne jobban csinálni. Véleménye szerint 2020 után megváltozik a helyzet az uniós finanszírozást illetően. Ha egy város jó programokat dolgoz ki, közvetlenül is fordulhat támogatásért. Magát következetesen a NER ellenfelének tartja, rengeteg elképzelése van a város jövőjéről, kampányában 1 perces rövid videó bejelentkezéseket tervez különböző szolnoki témákban. Bírálta a jelenlegi vezetést az új Tisza-híd megépítésével kapcsolatban, elmondása szerint a koncepció már 2007-ben elkészült és csak most 12 év után kezdtek az üggyel foglalkozni.

A mögé felsorakozó pártokról elmondta, hogy megtanultak csapatban, egymásért közösen dolgozni, ha sikeresek lesznek, akkor 5 évig még közösen kell dolgozniuk és ehhez elengedhetetlen a bizalom. Úgy gondolja, a város érdekében a szembenálló feleknek fel kell hagyni a sárdobálással és egy előválasztással vagy akár televíziós vitával el lehet dönteni, hogy ki lehet az alkalmas, közös ellenzéki polgármester jelölt. Ebben az ügyben hamarosan lépniük kell. (Forrás: atv.hu)


Megosztás
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter