A kör lassan bezárul

Nagyon komoly felülről irányított rendszer alakult ki Jász-Nagykun-Szolnok megyében a  TOP-os (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) pályázatoknál. A szolnokma.hu-n is beszámoltunk a cserkeszőlői ügyészségi nyomozásról, a törökszentmiklósi képviselő őrizetbe vételéről és a napokban világossá vált, hogy a kengyeli polgármester, Nagy Szilárd ügye is idetartozik. Vele vádalkut kötöttek, ennek nyomán derültek ki Boldog Istvánnak és bizalmi körének visszaélései.

Nagy Szilárd korábban fideszes, most független kengyeli polgármester vádalkuja révén derültek ki Boldog István és bizalmasainak pályázati visszaélései. Ahogy a közelmúltban mi is megjelentettük, Nagy Szilárdot sikkasztás miatt helyezték vád alá. A vádalku értelmében felfüggesztett börtönbüntetést kapott és megtarthatta polgármesteri tisztségét, cserébe viszont felfedte a Boldog István körüli hűbéri-bűnszövetségi rendszert. Ennek lényege, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programokban csak azok a települések kaphattak fejlesztési támogatást, ahol a Boldog Istvánék által kijelölt közbeszerzési bonyolítóval és kivitelezővel oldották meg a pályázatot. Ott ahol másként döntöttek, a polgármester újraválasztásának az esélye is ugorhatott. A polgármesterek nagy része beállt a sorba, annak ellenére is, hogy tudták korrupcióról van szó, és ez a rendszer ettől tudott működni.

A kengyeli polgármester azt nyilatkozta az Indexnek, hogy nélküle is lenne Boldog-ügy, csak idő kérdése, hogy mikor telik be a pohár a választókerületben. A lapnak azt is elmondta, hogy közöttük azért romlott meg a viszony, mert ő nem értett azzal egyet, hogy Boldog István úgy érvényesítse az érdekeit, ahogy akarja. Boldog szerint, Nagy Szilárd magánéleti viselkedése, vezetési stílusa nem egyezett a Fidesz értékrendjével, így ők a polgármesteri választáson Nagy helyett mást indítottak Kengyelen. Nagy függetlenként, nagyarányú győzelemmel nyerte el a tisztséget. Az ügyészségnek átadott információi alapján több embert is letartóztattak, közöttük Boldog István jobb kezét, Fehér Petrát, egy emberre pedig nyomkövető került.

(Forrás: 168 óra, Index)

Megosztás
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter